Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκάλυψη ρωμαϊκού νεκροταφείου με πλούσια ευρήματα στη Μ. Βρετανία

Σκελετός από το Ρωμαϊκό νεκροταφείο. Αρχαιολογικά ευρήματα που περιγράφονται ως «τα σημαντικότερα» που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταί...

Σκελετός από το Ρωμαϊκό νεκροταφείο.



Αρχαιολογικά ευρήματα που περιγράφονται ως «τα σημαντικότερα» που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία 100 χρόνια στο βόρειο Somerset, αποκαλύφθηκαν στο Banwell της Μ. Βρετανίας.



Η εταιρεία ύδρευσης Bristol Water που επεκτείνει το δίκτυο ύδρευσης, μήκους επτά χιλιομέτρων και αξίας £ 3.6 εκ., ώστε να συνδέει το Banwell με το Hutton, κάλεσε αρχαιολόγους να διερευνήσουν το δίκτυο κατά μήκος της ανασκαφής. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πλήθος ρωμαϊκών αντικειμένων στο χωριό.

Ο Jeremy Williams από την εταιρεία Bristol Water δήλωσε για την ανακάλυψη: «Μας λένε ότι τα ευρήματα ξαναγράφουν την ιστορία του ρωμαϊκού Banwell και είναι ζωτικής σημασίας».

Νόμισμα της Εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου,
που βρέθηκε στην ανασκαφή.
Ανάμεσα στα ευρήματα φαίνεται να είναι ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο που περιέχει αρκετές ανθρώπινες ταφές, 9.000 κομμάτια από πήλινα αγγεία, αρκετές χάλκινες καρφίτσες και ένα νόμισμα από την εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Στο νεκροταφείο, το οποίο φέρει ενδείξεις μετατόπισης προς τη ρωμαϊκή πρακτική από την αποτέφρωση των νεκρών στην ταφή τους, υπάρχουν επίσης ενδείξεις  πιθανόν από την Εποχή του Σιδήρου για γεωργική δραστηριότητα γύρω από την περιοχή.

Το νεκροταφείο θεωρείται ότι συνδεόταν με τη έπαυλη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα.
Κουτάλι που βρέθηκε στον χώρο της ανασκαφής.
Ο κ. Williams δήλωσε: «Οι αρχαιολόγοι είναι ενθουσιασμένοι για ευρήματα τους, παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια θάλασσα από λάσπη. Η ανασκαφή έχει χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική για τα 100 τελευταία χρόνια στην περιοχή του βόρειου Somerset».

Πολλά από τα ευρήματα θα εκτεθούν στην εκδήλωση που φιλοξενείται από την Banwell Society of Archaeology στην αίθουσα του χωριού στις 19 Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια