Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεταλλοτεχνίτρια των σπηλαίων ξαναγράφει την ιστορία των δύο φύλων

Ο σκελετός της γυναίκας-μεταλλοτεχνίτης που βρέθηκε σε τάφο της προϊστορικής περιόδου. Σκελετός που ανακαλύφθηκε βόρεια της Βιέννης αν...

Ο σκελετός της γυναίκας-μεταλλοτεχνίτης
που βρέθηκε σε τάφο της προϊστορικής περιόδου.

Σκελετός που ανακαλύφθηκε βόρεια της Βιέννης αναγκάζει τους αρχαιολόγους να αναθεωρήσουν τους ρόλους των δύο φύλων στην προϊστορική περίοδο, αφού φαίνεται ότι πρόκειται για μια γυναίκα μεταλλοτεχνίτρια - ένα επάγγελμα που μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι απασχολούσε αποκλειστικά άνδρες.


Το Μουσείο της Αρχαίας Ιστορίας στην Κάτω Αυστρία, αναφέρει ότι ο τάφος προέρχεται από την Εποχή του Χαλκού, 2.000 χρόνια περίπου πριν από τη γέννηση του Χριστού, και ότι τα οστά ανήκουν σε γυναίκα ηλικίας μεταξύ 45 και 60.

Σύμφωνα με το μουσείο, στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για τις διακοσμήσεις των μετάλλων, στην περιοχή Geitzendorf βορειοδυτικά της Βιέννης. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν μια μεταλλοτεχνίτρια, που κατασκεύασε τα αντικείμενα που πήρε μαζί της για να τη συνοδεύσουν στην μετά θάνατον ζωή.

Στα αντικείμενα που βρέθηκαν περιλαμβάνονται ένα αμόνι, σφυριά και σμίλες πυριτόλιθου, καθώς και κάποια μικρά αντικείμενα, κοσμήματα για φόρεμα που μπορούν κάλλιστα να έχουν κατασκευαστεί από την ίδια τη γυναίκα.

Σε δήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο ειδικός Ernst Lauermann του μουσείου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που εξέτασε τον τάφο, δήλωσε ότι αν και έλειπαν τα οστά της λεκάνης, η εξέταση του κρανίου και των οστών της κάτω γνάθου που βρέθηκαν 145 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια έδειξε ότι ο σκελετός ήταν γυναίκα.

Και πρόσθεσε: «Ήταν φυσιολογικό σε εκείνες τις ημέρες για ένα άτομο να ταφεί μαζί με τα αντικείμενα που ήταν μέρος της καθημερινής εργασιακής ζωής του.»

Ανέφερε ότι τα εργαλεία που βρέθηκαν, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων.

Ο τάφος ήταν ένας από τους 15 που βρέθηκαν στην ίδια θέση και επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το προσωπικό του μουσείου.


Πηγή: Austrian Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια