Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η επιστροφή του θεού Άδη

Αυτή η φωτογραφία χωρίς ημερομηνία που έδωσε στην δημοσιότητα το Μουσείο J. P. Getty παρουσιάζει την κεφαλή από τερακότα που απεικονίζει ...

Αυτή η φωτογραφία χωρίς ημερομηνία
που έδωσε στην δημοσιότητα το Μουσείο J. P. Getty
παρουσιάζει την κεφαλή από τερακότα
που απεικονίζει τον θεό Άδη.

Το J. Paul Getty Museum σχεδιάζει να επιστρέψει στην Σικελία κεφαλή από τερακότα που απεικονίζει τον θεό Άδη μετά την εξακρίβωση ότι αποτελεί προϊόν λαθρανασκαφής της δεκαετίας του 1970.


Το μουσείο του Los Angeles πήρε την πρωτοβουλία να ερευνήσει την προέλευση του αρχαίου έργου αφού είδε θραύσματα σε δημοσίευση που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κεφάλι, το οποίο χρονολογείται περίπου το 300 ή 400 π.Χ., σύμφωνα με τον Timothy Potts, διευθυντή του μουσείου.

Το Getty αγόρασε το αρχαίο έργο το 1985, και ο κ. Potts δήλωσε ότι πίστευε ότι είχε ληφθεί από την Αρχαιολογικό Πάρκο στη Morgantina της Ιταλίας την δεκαετία του 1970.
Η αρχική θέση του κεφαλιού ήταν η περιοχή του ιερού της θεάς Δήμητρας, της οποίας η κόρη Περσεφόνη ήταν παντρεμένη με τον Άδη.

Το Getty αγόρασε το γλυπτό από τον συλλέκτη Maurice Tempelsman στη Νέα Υόρκη. Η κεφαλή συγκαταλέγεται ανάμεσα σε περισσότερα από 40 κομμάτια που έχει επιστρέψει το μουσείο στην Ελλάδα και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια.

Το σώμα του Άδη από τερακότα βρίσκεται σε διαδικασίες εκτενής αποκατάστασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ιταλικής πόλης Aidone.

Το κεφάλι του Άδη θα παραμένει επισκέψιμο για το κοινό στο Getty Villa από 3 Απριλίου μέχρι 19 Αυγούστου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Cleveland Museum of Art για να εκτεθεί από το φθινόπωρο μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, προτού παρουσιαστεί το Φεβρουάριο στο Palazzo Ajutamicristo στο Παλέρμο της Ιταλίας.



Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια