Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έργο ύψους 600.000 ευρώ στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Το έργο ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το  Επιχειρησια...



Το έργο ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», μ ε απόφαση του Περιφερειάρχη.



Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάδειξη, ανάπλαση, συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, και συγκεκριμένα του ιερού του Απόλλωνος, του ιερού της Αθηνάς Προναίας, του Γυμνασίου και της Κασταλίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία τα οποία προστατεύονται από την Unesco.

Στο πλαίσιο του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθούν δράσεις τοπογράφησης των ορίων του τεμένους του Απόλλωνα και της περιοχής του Μουσείου, συντήρησης ψηφιδωτών δαπέδων και καθαρισμού - στερέωσης επιφανειών μνημείων, κατασκευής και τοποθέτησης του αντιγράφου του ορειχάλκινου στηρίγματος του τρίποδα των Πλαταιών.

Επίσης, μέσω του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου καθώς και ορισμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια