Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κυνήγι θησαυρού σε Μουσεία της Αθήνας

Σε πείσμα της γενικότερης κατήφειας αλλά και των αλλαγών που φέρνουν τα πάνω-κάτω στο επάγγελμά τους, οι ξεναγοί της Αθήνας, με αφορμή ...


Σε πείσμα της γενικότερης κατήφειας αλλά και των αλλαγών που φέρνουν τα πάνω-κάτω στο επάγγελμά τους, οι ξεναγοί της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού - 21 Φεβρουαρίου - προτείνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα πρωτότυπο παιχνίδι, το Κυνήγι Θησαυρού, καλώντας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν μια σειρά από μουσεία και ν' ανακαλύψουν διασκεδάζοντας τα εκθέματα που αυτά φιλοξενούν.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του  Δήμου Αθηναίων. Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται  από τις 10 ως τις 12 το πρωί, στο μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Αθηναίων.

Με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν, όπου θα αναγράφεται και ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του μουσείου ή ένα μνημείο, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στους αντίστοιχους χώρους θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι και θα κάνουν μια παρουσίαση του αντικειμένου. Μέσα από την ξενάγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα εντοπίζουν την απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο που θα τους έχει δοθεί στην εκκίνηση. Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό, και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έχουν συγκεντρωθεί οι απαντήσεις, θα τις παραδίδουν στο τελευταίο μουσείο, σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί γι αυτό το σκοπό. Εκεί θα βρίσκεται και ο δημιουργός, μεταξύ άλλων, και του «Δρομέα», Κ. Βαρώτσος έτοιμος να μιλήσει μαζί σας για τα έργα του.

Φιλοδοξία του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών είναι ν' αγκαλιάσουν οι Αθηναίοι την πρωτοβουλία τους ώστε το Κυνήγι Θησαυρού να γίνει μόνιμος θεσμός. Γι' αυτό άλλωστε προσφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες, είτε τερματίσουν είτε όχι, δωρεάν ξεναγήσεις στις 3 Μαρτίου, πεπεισμένοι ότι όσο καλύτερα γνωρίζουμε «την Αθήνα που δεν μας πληγώνει», τόσο καλύτεροι πολίτες γινόμαστε.

Τα  μουσεία και τα μνημεία που συμμετέχουν είναι: α) Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος Δήμου Αθηναίων β) «Δρομέας», προαύλιος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης γ) σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός  δ) Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ε) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στ) Κτήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Μουσείο Μπενάκη).

Ημερομηνία:  Κυρ, 24/02/2013 - 10:00 - 16:00


Δεν υπάρχουν σχόλια