Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκρυπτογράφηση αρχαίων ξύλινων επιγραφών στην Κίνα

Κινέζοι αρχαιολόγοι σκάβουν για μυστικά στην έρημο  Taklamakan βορειοδυτικά της Κίνας Κινέζοι αρχαιολόγοι ανασκάπτουν αρχαιολογικούς ...

Κινέζοι αρχαιολόγοι σκάβουν για μυστικά
στην έρημο  Taklamakan βορειοδυτικά της Κίνας

Κινέζοι αρχαιολόγοι ανασκάπτουν αρχαιολογικούς χώρους στην έρημο Taklamakan στην περιοχή Xinjiang Uygur στα βορειοδυτικά της Κίνας. 

Ο δήμος Damagou που πραγματοποιούνται οι ανασκαφές, αποτέλεσε την βάση αρχαίου κινεζικού βασιλείου, και περιέχει έναν ανεκτίμητο πλούτο αρχαιολογικών υπολειμμάτων. Ανάμεσα σε αυτά ανακαλύφθηκαν ξύλινες επιγραφές, ένα μέρος των οποίων αποκρυπτογραφήθηκε από ειδικούς.

Η Duan Qing, καθηγήτρια του πανεπιστήμιου του Πεκίνου ειδικεύεται στις γλώσσες της Ανατολικής Ασίας. Έχει μόλις τελειώσει την αποκρυπτογράφηση τεσσάρων επιγραφών που ήρθαν στο φως στο Damagou. Πρόκειται για έγγραφα διαπραγμάτευσης, με μια από αυτές να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Η Duan δήλωσε: «Η γραφή αναφέρεται σε έναν πλούσιο άνδρα, ο οποίος πωλεί την μεγάλη έπαυλη του, επειδή χρειάζεται απεγνωσμένα χρήματα. Η έπαυλη περιλαμβάνει ένα σπίτι, δύο πύλες και τα τείχη. Όμως, ένα τέτοιο κτίριο πωλείται μόνο προς 600 χάλκινα νομίσματα».

Η Duan αναφέρει ότι οι επιγραφές ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, στον Pei Nai. Το όνομα είναι ορατό στις επιγραφές.

Η Duan εξηγεί: «Αυτή η επιγραφή λέει ότι ο Pei Nai αγόρασε ένα κορίτσι που πουλήθηκε από τον θείο της. Την αγόρασε προς 2.100 χάλκινα νομίσματα, αξία ίση με την αξία τεσσάρων κυλίνδρων μεταξιού. Η επιγραφή αναφέρει επίσης ότι αν η κοπέλα μπορεί να γεννήσει γιο , τότε θα γίνει γυναίκα του».

Η Duan λέει ότι σε αρχαία έγγραφα που έχουν συλλεχθεί από ξένες αρχαιολογικές σχολές, το όνομα «Pei Nai» είναι επίσης ορατό.

Η Duan δηλώνει: «Σε ανάλογο αρχαίο έγγραφο που ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο, ο Pei Nai χρησιμοποιεί 540 νομίσματα ή 270 κιλά σιτάρι, για να τελειώσει την διαμάχη μεταξύ δύο πλευρών».

Από την έρευνα της η Duan, έχει διαμορφώσει το προφίλ του Pei Nai. Πρόκειται για έναν πλούσιο άνθρωπο, που έχει την δική του έπαυλη. Στο έτος 720 περίπου, πλήρωσε ένα υψηλό τίμημα για να αγοράσει ένα κορίτσι. Τρεις ή τέσσερις δεκαετίες αργότερα, πούλησε την έπαυλη του σε πολύ χαμηλή τιμή, γιατί είχε ανάγκη από χρήματα. Η Duan αναφέρει ότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια λαμπρή ζωή, με υψηλή κοινωνική θέση και μεγάλη επιρροή στη γενέτειρά του, στην σημερινή περιοχή Damagou, μέρος του αρχαίου βασιλείου του Yutian, ένα κινεζικό φύλο της δυναστείας των Tang.



Δεν υπάρχουν σχόλια