Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τείχη ασφαλείας για την προστασία της Αρχαίας Αγοράς στη Σμύρνη

Η Αρχαία Αγορά της Σμύρνης Ο δήμος Σμύρνης στην Τουρκία ετοιμάζεται να περιβάλλει την Αγορά της αρχαίας Σμύρνης με ειδικά σχεδιασμένο...

Η Αρχαία Αγορά της Σμύρνης

Ο δήμος Σμύρνης στην Τουρκία ετοιμάζεται να περιβάλλει την Αγορά της αρχαίας Σμύρνης με ειδικά σχεδιασμένους τοίχους. Οι τοίχοι, ύψους 3 μέτρων και μήκους 810 μέτρων, θα παρέχουν ασφάλεια στην Αρχαία Αγορά.

Το έργο Smyrna Agora Ancient Site Safety Wall εγκρίθηκε από την Επιτροπή για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Σμύρνης. Το έργο θα προστατεύσει την Αρχαία Αγορά, η οποία ενσωματώθηκε με τον πολυσύχναστο δρόμο İkiçeşmelik μετά την κατάσχεση και την ολοκλήρωση των έργων απαλλοτρίωσης.

Το έργο έχει σχεδιαστεί για να αποκαλύψει τον ιστορικό πλούτο της Αρχαίας Αγοράς ενώ θα παρέχει θέσεις ξεκούρασης για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή.

Στο χαμηλότερο επίπεδο

Επειδή πρόκειται για έναν κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Α’ βαθμού, οι απαραίτητες ανασκαφικές εργασίες του έργου θα πραγματοποιηθούν σε χαμηλότερο επίπεδο. Το τείχος θα τοποθετηθεί επάνω από το έδαφος ενώ ο αρχαιολογικός χώρος θα φαίνεται ελεύθερα μέσα από αυτό.

Μακέτα του έργου για την προστασία της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης.
Η κατάσχεση της περιοχής της Αρχαίας Αγοράς ξεκίνησε το 1997 και η πρώτη καταστροφή κτιρίου έγινε το 2005. Ο δήμος Σμύρνης έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής σχεδόν 27.000 τουρκικές λίρες για τη δήμευση.

Ένα από τα ιστορικά κτίρια που έχει παραμεληθεί εδώ και πολύ καιρό στην Αρχαία Αγορά, ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον δήμο Σμύρνης και καθιερώθηκε ως το «Σπίτι της Ανασκαφής στην Αρχαία Αγορά» με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σμύρνης.

Επίσης, δύο άλλα κτίρια στην οδό İkiçeşmelik αποκαταστάθηκαν από τον δήμο Σμύρνης. Όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα, η Αρχαία Αγορά θα αποτελεί πόλο έλξης για το κέντρο της πόλης, όπου τα αρχαία έργα τέχνης θα εκτίθενται στον αρχαιολογικό χώρο που ανακαλύφθηκαν.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο διεξάγονται από μια ομάδα υπό τον Akın Ersoy, επίκουρο Καθηγητή Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Dokuz Eylül.

Η Αρχαία Αγορά της Σμύρνης κτίστηκε κατά την ελληνιστική εποχή, στη βάση της λόφου του Πάγου, του υψηλότερου λόφου της αρχαίας Σμύρνης. Ήταν ο εμπορικός, δικαστικός και πολιτικός πυρήνας της αρχαίας πόλης. Μετά από ένα καταστροφικό σεισμό το 178 μ.Χ., η Σμύρνη ξαναχτίστηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια