Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργασίες αποκατάστασης στη Βίλα των Μυστηρίων στην Πομπιήα

Σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των τοιχογραφιών, ψηφιδωτών και όλων των κοσμημάτων της Βίλας των Μυστηρίων, ενός από τα πιο γνωστά κ...



Σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των τοιχογραφιών, ψηφιδωτών και όλων των κοσμημάτων της Βίλας των Μυστηρίων, ενός από τα πιο γνωστά και όμορφα σπίτια που βρίσκονται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.


Η είδηση ​​είναι πολύ σημαντική και αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον της οικίας που για αρκετό καιρό παλεύει με τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία και το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου, το οποίο ασκεί πίεση στα έργα ζωγραφικής, τα ψηφιδωτά και τις αρχιτεκτονικές δομές.

Έχει  περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από την τελευταία μεγάλη αποκατάστασή της. 

Τοιχογραφία από τη Βίλα των Μυστηρίων.
 Πριν από δέκα χρόνια έλαβαν χώρα εργασίες αρχιτεκτονικής αποκατάστασης της κτιρίου για την αποφυγή κατάρρευσης.  


Διαμάχες για τις παρεμβάσεις αυτές γεννήθηκαν πριν από μερικούς μήνες, λόγω της κατάρρευσης μίας ξύλινης δοκού από την οροφή σε ένα από τα δωμάτια της βίλας.


Λεπτομέρεια  από την τοιχογραφία.


Η αποκατάσταση θα επηρεάσει κυρίως την αίθουσα των Μυστηρίων με την περίφημη μεγαλογραφία. Πριν μπεί σε αυτό το δωμάτιο ο επισκέπτης περνά από ένα μικρό δωμάτιο με ζωγραφισμένα αγάλματα του Διονύσου, ένα  του Σειληνού και το χορό Μαινάδων.  Ο επισκέπτης θα δει στη συνέχεια: μορφές σε πραγματικό μέγεθος που φαίνεται να πραγματοποιούν μια διονυσιακή τελετή, η ερμηνεία της οποίας σήμερα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δυσνόητη. Ίσως ο τελευταίος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν Istacidius Zosimus. 
Λεπτομέρεια  από την τοιχογραφία.

Ο Matteo Della Corte, ένας διακεκριμένος ειδικός στην επιγραφική Πομπηίας, πιστεύει ότι το σπίτι είχε δοθεί  από τον αυτοκράτορα Νέρωνα στον Aniceto ως δώρο για τη δολοφονία της μητέρας του Αγριππίνας.

Αυτό που είναι σίγουρο, προς το παρόν, είναι ότι σύντομα οι τοιχογραφίες της οικίες θα αποκτήσουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους και πάλι.



Πηγή: Notizie Antika

Δεν υπάρχουν σχόλια