Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κορυφαίο σε επισκεψιμότητα το Λούβρο

Πρώτο σε επισκεψιμότητα μεταξύ των μουσείων τέχνης όλου του κόσμου το 2012 αναδείχθηκε το Λούβρο στο Παρίσι σύμφωνα με την ετήσια έρευνα τ...

Πρώτο σε επισκεψιμότητα μεταξύ των μουσείων τέχνης όλου του κόσμου το 2012 αναδείχθηκε το Λούβρο στο Παρίσι σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Art Newspaper.


Σύμφωνα με τα στοιχεία 9.7 εκατομμύρια επισκέπτες βρέθηκαν το 2012 στο Λούβρο, ένα εκατομμύριο περισσότεροι από το 2011. Εκτιμάται ότι ιδιαίτερη ώθηση στον αριθμό των επισκεπτών έδωσε η νέα πτέρυγα Ισλαμικής τέχνης του μουσείου.Δεύτερο σε επισκεψιμότητα αναδείχθηκε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νάς Υόρκης ενώ στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται μουσία που εδρεύουν στο Λονδίνο. 

Η πιο δημοφιλής έκθεση ήταν στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκιο με αριστουργήματα της Ολλανδικής τέχνης. Περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι καθημερινά από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο του 2012 έσπευσαν να δουν από κοντά το Κορίτσι με το Σκουλαρίκι του Βερμέερ και άλλα έργα ολλανδών δημιουργών, τα οποία στη συνέχεια θα εκτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία πριν επιστρέψουν -την επόμενη χρονιά-στην Ολλανδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια