Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Βουτιά στα περασμένα»

Μια... «βουτιά στα περασμένα» θα κάνει την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 11.00, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ...


Μια... «βουτιά στα περασμένα» θα κάνει την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 11.00, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης με τη βοήθεια της ενάλιας αρχαιολογίας.

Στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μαρκεντάου 1, 1ος όροφος), σε μια εκδήλωση όπου θα ξεδιπλωθεί όλος ο γοητευτικός τρόπος της υποβρύχιας αρχαιολογίας, ο αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Δρ. Δημήτρης Κουρκουμέλης, ο αρχαιολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ Αλέξανδρος Τούρτας και ο εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης Κωνσταντίνος Μαυροχωρίδης θα παρουσιάσουν, με τη βοήθεια πλούσιου οπτικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο), αλλά και με την επίδειξη εξοπλισμού και φυσικών αντικειμένων, βασικά στοιχεία του ιδιαίτερου αυτού κλάδου αρχαιολογικής έρευνας.

Θα παρουσιαστεί το υποβρύχιο περιβάλλον, τα σύγχρονα μέσα και οι διαδικασίες της αυτόνομης κατάδυσης. Οι βασικές αρχές και η μεθοδολογία της επιστημονικής προσέγγισης υποβρύχιων αρχαιοτήτων. Και φυσικά παραδείγματα ερευνών και οι καρποί της σύγχρονης ενάλιας αρχαιολογική έρευνας στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά ηλικίας άνω των δέκα ετών.


Πηγή: EgnatiaPost

Δεν υπάρχουν σχόλια