Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Πύλη του Κάτω Κόσμου βρέθηκε στην αρχαία Ιεράπολη

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεράπολης Ιταλική αρχαιολογική αποστολή ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την ιστορική Πύλη του Κάτω Κόσμου στην Ιε...

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεράπολης

Ιταλική αρχαιολογική αποστολή ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την ιστορική Πύλη του Κάτω Κόσμου στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας. Η ανακοίνωση έγινε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη σε συνέδριο για τα πεπραγμένα της ιταλικής αρχαιολογίας στην Τουρκία.

Η ανακάλυψη έγινε από ιταλική αρχαιολογική αποστολή υπό την καθοδήγηση του Francesco D'Andria από το πανεπιστήμιο του Salento, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις ανασκαφές στην ελληνορωμαϊκή πόλη. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκονται κοντά στο σημερινό Pamukkale στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση, η Πύλη του Κάτω Κόσμου, επίσης γνωστή ως και Πύλη του Πλούτωνα – Πλουτώνιον στα ελληνικά, Plutonium στα Λατινικά - ήταν το σημείο εισόδου στον Κάτω Κόσμο. Τόσο ο Κικέρων όσο και ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων αναφέρονται στο Πλουτώνιο της Ιεράπολης στα κείμενά τους, καθώς και οι δύο το είχαν επισκεφτεί.

Ήταν ένα πολύ γνωστό μέρος προσκυνήματος για την αρχαιότητα. Δεδομένου ότι οι ανασκαφές στην Ιεράπολη ξεκίνησαν το 1957 - από μια ιταλική αποστολή με επικεφαλής τον Paolo Verzone από το πολυτεχνείο του Τορίνο – η ανακάλυψη της ακριβής τοποθεσίας του Πλουτωνίου βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των αρχαιολογικών ανασκαφών. Ο D'Andria δήλωσε ότι βρήκε την Πύλη μελετώντας την τεράστια βιβλιογραφία της περιόδου όπου και αναφέρεται η ανακατασκευή μιας αρχαίας οδού κοντά σε μια σπηλιά, όπου και διαπιστώθηκε ότι περισυλλέχτηκαν πτώματα πουλιών.

Σύμφωνα με τις ιστορίες των ταξιδιωτών εκείνης της εποχής, ταύροι θυσιάστηκαν στον Πλούτωνα πριν από τα προσκυνήματα στο Πλουτώνιον. Τα ζώα οδηγήθηκαν από τους ιερείς στην είσοδο μιας σπηλιάς από την οποία αναδύονταν τόσο δυσώδεις αναθυμιάσεις, που ασφυκτιούσαν μέχρι θανάτου. Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τις ιταλικές αρχαιολογικές ανασκαφές στην Τουρκία που υποστηρίζονται από την Ιταλό Πρέσβη στην Τουρκία, Giampaolo Scarante.


Δεν υπάρχουν σχόλια