Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

40 ελληνικά έργα πάνε στο Μουσείο Πολιτισμών

Σε έκθεση αφιερωμένη στους πολιτισμούς της Μεσογείου, που θα φιλοξενηθεί για τρία χρόνια στο Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Με...


Σε έκθεση αφιερωμένη στους πολιτισμούς της Μεσογείου, που θα φιλοξενηθεί για τρία χρόνια στο Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (Musee des Civilisations de l' Europe et de la Mediterannee) στη Μασσαλία, θα αποσταλούν 40 ελληνικά έργα από μουσεία της Αθήνας, όπως της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Επιγραφικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και από συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, των ΚΕ΄, Γ΄και ΙΕ΄ Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Ο δανεισμός των αρχαιοτήτων είναι είτε μακροχρόνιος (Απρίλιος 2013 έως Απρίλιος 2016) είτε προσωρινός (Απρίλιος 2013 έως Δεκέμβριος 2013 ή 2014), καθώς κάποια από τα αντικείμενα θα εκτεθούν σε όλη τη διάρκεια της τριετούς έκθεσης «Αίθουσες της Μεσογείου» και άλλα για λιγότερο χρονικό διάστημα.

Το μουσείο, που ανοίγει τις «πύλες» του σε λίγο καιρό, βρίσκεται στην αποβάθρα του λιμανιού της Μασσαλίας και εκτείνεται σε δύο κτίρια. Η έκθεση για τη Μεσόγειο διαρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: «Η γέννηση των θεών και η ανάπτυξη της γεωργίας», «Μια ιερή πόλη, τρεις αποκαλύψεις» (Ιερουσαλήμ ως σημείο συνάντησης των μονοθεϊστικών θρησκειών), «Η ιδιότητα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», «Ανακαλύψεις».



Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια