Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ταφές Κελτών πολεμιστών ανακαλύφθηκαν στην Γαλλία

Ομάδα αρχαιολόγων αποκάλυψε πρόσφατα μια εξαιρετικά διατηρημένη νεκρόπολη που χρονολογείται μεταξύ 4ου - 3ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή Buch...


Ομάδα αρχαιολόγων αποκάλυψε πρόσφατα μια εξαιρετικά διατηρημένη νεκρόπολη που χρονολογείται μεταξύ 4ου - 3ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή Buchères, στην βόρειο-κεντρική Γαλλία.

Η ομάδα ανακάλυψε δεκαπέντε εντυπωσιακά επιτύμβια περιβλήματα, σε σχήματα τετράγωνα, κυκλικά και πετάλου που χρονολογούνται από την προ-Κελτική Εποχή του Χαλκού και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου.

Πολεμιστές La Tene 

Δύο ταφικά σύνολα ανήκουν στην πρώιμη ευρωπαϊκή Εποχή του Σιδήρου, σε μια περίοδο γνωστή ως La Tene (Λα Τεν, 5ος αι. π.Χ.-1ος αι. μ.Χ.). Το όνομά του προέρχεται από το ομώνυμο χωριό της Ελβετίας, La Tene, το οποίο βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Νεσατέλ. Ο πολιτισμός La Tene αποτελεί μέρος του ευρύτερου Κελτικού πολιτισμού και ακολουθεί, χρονολογικά, τον υλικό πολιτισμό του Χάλστατ.

Από τους 14 τάφους που ανασκάφηκαν μέχρι στιγμής, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως πέντε που περιέχουν πολεμιστές. Οι άνδρες είναι οπλισμένοι με σπαθί σε θήκη και δόρυ ενώ δύο από αυτούς φέρουν ασπίδες κατασκευασμένες από ξύλο και δέρμα (οι οποίες έχουν σαπίσει αρκετά, έχουν απομείνει μόνο η άκρη του σιδήρου και η  κεντρική σπονδυλική στήλη).

Τάφος που περιέχει δύο ταφές και ένα σπαθί,
χρονολογείται στο 4ο αιώνα π.Χ..
Στις ταφές που περιείχαν γυναίκες, αυτές ήταν διακοσμημένες με περιδέραια και χάλκινα βραχιόλια που υποδεικνύει τον σαφή διαχωρισμό των δύο φύλων στις ταφικές πρακτικές. Και τα δύο φύλα φέρουν μια μεγάλη καρφίτσα στο στήθος από σίδηρο ή χαλκό, μερικές φορές διακοσμημένο με κοράλλια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν βρέθηκαν παιδιά σε κανέναν από αυτούς τους τάφους.

Ένα εξαιρετικό συγκρότημα

Αυτό το εξαιρετικό ταφικό συγκρότημα είναι ένα πολύ σπάνιο εύρημα για την περιοχή και διαφέρει από τα λίγα υπόλοιπα που βρέθηκαν στην περιοχή. Για παράδειγμα, σε απόσταση λιγότερη του 1 χλμ. από τη νεκρόπολη Buchères του 4ου-3ου αιώνα π.Χ. οι νεκροί θάβονταν σε υπόγεια σιλό. Λίγο βορειότερα, στη Μάρνη, οι τάφοι αυτής της περιόδου δεν περιελάμβαναν πιάτα, δοχεία αποθήκευσης ή κρέας που συνόδευαν τους νεκρούς στη μετά θάνατον ζωή.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στο photo gallery:


celtic




Πηγή: PastHorizons

Δεν υπάρχουν σχόλια