Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οσονούπω φθάνει το νερό στη Δήλο

Δεν περίμεναν τόσο νωρίς κόσμο στη Δήλο και τους βρήκε απροετοίμαστους το κύμα των τουριστών, με αποτέλεσμα να προσπαθεί ο έφορος Αρχαιοτή...

Δεν περίμεναν τόσο νωρίς κόσμο στη Δήλο και τους βρήκε απροετοίμαστους το κύμα των τουριστών, με αποτέλεσμα να προσπαθεί ο έφορος Αρχαιοτήτων της περιοχής Παναγιώτης Χατζηδάκης να λύσει τα προβλήματα, τα οποία όμως δεν είναι ακριβώς της αρμοδιότητάς του.


Ξεναγοί γίνονται καθημερινά μάρτυρες μιας απίστευτης ταλαιπωρίας των τουριστών που δεν βρίσκουν ούτε ένα μπουκάλι νερό ούτε έναν ψύκτη πάνω στο νησί, καθώς δεν λειτουργεί ούτε το πωλητήριο ούτε το αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου. 

Έφθασε μάλιστα ο ξεναγός Αντώνης Ποθητός από τη Μύκονο να ενημερώσει μέσω Facebook τους συναδέλφους του που θα επισκεφθούν τη Δήλο με τα γκρουπ τους ότι: «Η καντίνα παραμένει κλειστή. Το πωλητήριο επίσης. Φέτος, όπως και πέρυσι, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων (άρα κρατάμε τα σκουπίδια μαζί μας και μέχρι το καραβάκι τουλάχιστον) και έχει προκύψει πρόβλημα ΚΑΙ με τις τουαλέτες του μουσείου, οπότε προς το παρόν την ανάγκη μας... μόνο στο καραβάκι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας!», σχολιάζει ο ίδιος. 

Η ξεναγός Εφη Καλαμπουκίδου προσθέτει: «Στη Δήλο πηγαίνουν χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια που φτάνουν καθημερινά στη Μύκονο. Είναι η εκδρομή που πωλείται κατ' εξοχήν από τα κρουαζιερόπλοια, εκτός όλων των υπολοίπων οργανωμένων εκδρομών από τουριστικά πρακτορεία της Μυκόνου. Πηγαίνουν όμως και μεμονωμένοι τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, με τα καραβάκια από τη Μύκονο και την Τήνο που είναι πολύ κοντά. Είναι γενικά τουριστικός προορισμός η Δήλος, δεν είναι οποιοδήποτε νησάκι με κάποια άγνωστη ανασκαφή. Είναι σαν να λέμε Δελφοί, Ολυμπία, Μυκήνες στην ηπειρωτική χώρα σε αριθμό επισκεπτών και φήμη. Δήλος χωρίς καντίνα ούτε για νερό, χωρίς τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων, πωλητήριο! Σ' ένα νησάκι που δεν υπάρχουν ούτε σπίτια ούτε μαγαζιά για να βρουν οι επισκέπτες εναλλακτική λύση και ο επισκέπτης είναι μέσα στον ήλιο για τουλάχιστον 2 ώρες»!

Ο έφορος μας εξήγησε ότι το ΤΑΠΑ έχει κάνει τη σχετική προκήρυξη ενδιαφέροντος για το πωλητήριο και ευελπιστεί σε λίγο να έχει ανοίξει. Και το αναψυκτήριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει, έχει γίνει ο σχετικός διαγωνισμός από το ΤΑΠΑ και αναμένεται η εγκατάσταση του εκμισθωτή. Όσο για την τουαλέτα του μουσείου, «ήταν ένα ατύχημα» που διορθώθηκε ήδη. «Αλλά πρέπει να ξέρετε πως οτιδήποτε χρειαστούμε πρέπει να έρθει από την Αθήνα κι αυτό δεν είναι διόλου εύκολο».


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια