Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκδηλώσεις στην Σπάρτη

Εκδηλώσεις και δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην πόλη της Σπάρτης.


Εκδηλώσεις και δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην πόλη της Σπάρτης.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσείο (μνήμη και δημιουργικότητα) = κοινωνική αλλαγή»,η Ε' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων καλεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρες 10:00 - 14:30 και 19:00. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8:00 έως τις 20:00. 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση δέκα χρόνων δράσης του Μουσείου της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. 

Στο πλαίσιο των σχετικών εορταστικών εκδηλώσεων, και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων / Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2013, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σωματείο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης», τις ακόλουθες δράσεις:

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Η μυκηναϊκή εγκατάσταση του Αγίου Βασιλείου στο Ξηροκάμπι: μαρτυρίες μυκηναϊκής γραφής» από την κ. Αδαμαντία Βασιλογάμβρου, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, από τις 11:00 έως τις 13:00, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δραστηριότητα για οικογένειες, με τίτλο «Γράφοντας τις ιδέες. Ένα ταξίδι στον κόσμο των ιδεογραμμάτων».

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πηγή: Morias News

Δεν υπάρχουν σχόλια