Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανασκαφή αποκαλύπτει αρχαία πόλη στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου

Η αποστολή ανακάλυψε ένα τείχος ύψους 4 μέτρων, πλινθόκτιστο δίπλα από τα ερείπια των κατοικιών. Στο κάστρο του Hyksos στην περιοχή ...

Η αποστολή ανακάλυψε ένα τείχος ύψους 4 μέτρων,
πλινθόκτιστο δίπλα από τα ερείπια των κατοικιών.

Στο κάστρο του Hyksos στην περιοχή Tel El-Yahoud στη βόρεια Αίγυπτο, η αιγυπτιακή ανασκαφική αποστολή του υπουργείου Αρχαιοτήτων «σκόνταψε» επάνω σε μια αρχαία αιγυπτιακή πόλη του Μέσου Βασιλείου, που χρονολογείται περίπου από το 2000 π.Χ. έως το 1700 π.Χ..

Η πόλη περιλαμβάνει μια κατοικημένη περιοχή με μια συλλογή από σπίτια και βασιλικά παλάτια, καθώς και ένα κάστρο με τείχη ύψους τεσσάρων μέτρων, κατασκευασμένο από τούβλα λάσπης και μια νεκρόπολη που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό τάφων, λαξευμένων στο βράχο.

Ανακαλύφθηκε επίσης μια πλούσια συλλογή από λύχνους, φυλαχτά, πήλινα αγγεία, σκαραβαίους και πλακάκια δαπέδου από φαγεντιανή, που κάποτε χρησιμοποιούνταν για να διακοσμήσουν το παλάτι των βασιλιάδων Meneptah και Ramses ΙΙ της περιόδου του Νέου Βασιλείου. Ήρθε επίσης στο φως μια συλλογή από τάφους, επίσης κατασκευασμένους από τούβλα λάσπης από την εποχή της Hyksos, όπως και τα κατάλοιπα ενός ναού αφιερωμένου στον θεό Sotekh που λατρευόταν κατά την ίδια περίοδο.



Πλακίδια από φαγεντιανή που ανακαλύφθηκαν στο χώρο.
Ο Adel Hussein, επικεφαλής της αρχαίας αιγυπτιακής υπηρεσίας του υπουργείου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι οι εργασίες της αποστολής στην περιοχή Τελ ελ-Yahoud συνεχίζεται, αφού σταμάτησαν μετά τα γεγονότα του Ιανουάριου 2011.

Επεσήμανε ότι μια τέτοια περιοχή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι αποκαλύπτει την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αιγυπτίων από την περίοδο του Νέου Βασιλείου μέχρι και την ελληνορωμαϊκή εποχή.


Η πόλη ήταν επίσης σημαντική από στρατιωτική άποψη, σύμφωνα με τον Hussein, λέγοντας ότι οι ανασκαφές έδειξαν ότι η πόλη περιβαλλόταν από τείχος για να την προστατεύσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια