Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίοι θησαυροί βρέθηκαν σε γυναικεία ταφή στη Ρωσία

Ο σκελετός της γυναίκας καλυπτόταν  με κοσμήματα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άθικτο τον ταφικό θάλαμ...

Ο σκελετός της γυναίκας καλυπτόταν
 με κοσμήματα και διάφορα
διακοσμητικά αντικείμενα

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άθικτο τον ταφικό θάλαμο γυναίκας, ευγενούς κοινωνικής τάξης, από μια ισχυρή φυλή που περιπλανιόταν τις στέπες της Ευρασίας πριν από 2.500 χρόνια στη νότια Ρωσία.

Οι Σαρμάτες ήταν μια ομάδα φυλών που μιλούσαν Περσικά και είχε υπό τον έλεγχο τους τα σημερινά μέρη της νότιας Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κεντρικής Ασίας από το 500 π.Χ. περίπου έως το 400 μ.Χ.. Οι Σαρμάτες μνημονεύονται συχνά από τους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς και έχουν αφήσει πολυτελείς τάφους με εξαίσια χρυσά και χάλκινα αντικείμενα που έχουν λεηλατηθεί συχνά από τυμβωρύχους.

Αλλά το νεκροταφείο που βρέθηκε κοντά στο χωριό Filippovka στην περιοχή Orenburg δεν έχει πέσει θύμα αρχαιοκαπήλων - και περιείχε ένα γιγαντιαίο χάλκινο βραστήρα, κοσμήματα, έναν ασημένιο καθρέφτη και ένα είδος δοχείου που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για καλλυντικά, δήλωσε η καθηγήτρια Ιστορίας Gulnara Obydennova, η οποία είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιστορίας και Νομικής Παιδείας στην πόλη της Ufa.

«Το εύρημα είναι πραγματικά συγκλονιστικό επειδή ο υπόγειος ταφικός θάλαμος ήταν άθικτος - τα αντικείμενα και τα κοσμήματα βρέθηκαν στον χώρο με τον τρόπο που είχαν τοποθετηθεί από τις αρχαίες φυλές», δήλωσε η ίδια.

Ο θόλος - που βρίσκεται 4 μέτρα κάτω από το έδαφος - βρέθηκε στην περιοχή «Tsar Tumulus», μια ομάδα λόφων όπου έχουν βρεθεί εκατοντάδες χρυσά και ασημένια ειδώλια ελαφιών, γρυπών και καμήλων αλλά και πλοίων και όπλων από την δεκαετία του 1980 .

Ο σκελετός της γυναίκας ήταν καλυμμένος με κοσμήματα και διακοσμήσεις, ενώ στο αριστερό χέρι της κρατούσε έναν ασημένιο καθρέφτη με χρυσή διακοσμημένη λαβή, σύμφωνα με την Obydennova. 

Οι απόγονοι των Σαρματών περιλαμβάνουν τους Ossetians, μια εθνική ομάδα που ζει στην περιοχή του Καυκάσου, οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα που σχετίζεται με την περσική.


Δεν υπάρχουν σχόλια