Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίος Θρακικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Χάλκινος αμφορέας και ομφαλωτή φιάλη από αρχαίο Θρακικό τάφο. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πλούσιο αρχαίο Θρακικό τάφο του 1 ου αι...

Χάλκινος αμφορέας και ομφαλωτή φιάλη
από αρχαίο Θρακικό τάφο.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πλούσιο αρχαίο Θρακικό τάφο του 1ου αιώνα μ.Χ. σε εργασίες που πραγματοποιούνταν σε ανάχωμα στον δήμο  Sliven στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Τα ευρήματα παρέχουν ενδείξεις για τη διατήρηση ταφικών τελετών και μιας ισχυρής Θρακικής αριστοκρατίας κατά την ρωμαϊκή περίοδο.

Το κύριο εύρημα είναι ένας χάλκινος αμφορέας ύψους 15 εκ. που φέρει δύο μοναδικά διακοσμημένες λαβές.

Ένα άλλο πολύτιμο εύρημα είναι μια χάλκινη ομφαλωτή φιάλη. Σε μια από τις πλευρές της φέρει λαβή που καταλήγει σε κεφάλι λιονταριού, ενώ η άλλη έχει σχήμα ζώου που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός λιονταριού και μιας κατσίκας.

Και τα δύο αρχαιολογικά αντικείμενα χρησιμοποιούνταν για τελετουργικούς σκοπούς.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα χάλκινο νόμισμα, η προέλευση του οποίου δεν έχει ακόμη χρονολογηθεί. 

Οι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη καταφέρει να αποκαταστήσουν τα δύο αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν, σύμφωνα με την αρχαιολόγο Diana Dimitrova. Σύμφωνα με την ίδια, τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο, όπως χάλκινες καρφίδες, ένα πήλινο balsamarium καθώς και γυάλινα δοχεία είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για τον τάφο ενός πλούσιου αριστοκράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια