Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πουλούσαν αρχαίο νόμισμα με... αγγελία στο διαδίκτυο!

Αγγελία για την πώληση ενός αρχαίου νομίσματος είχαν βάλει δύο αλλοδαποί σε ιστοσελίδα ψάχνοντας αγοραστή για το... κειμήλιο που είχαν...


Αγγελία για την πώληση ενός αρχαίου νομίσματος είχαν βάλει δύο αλλοδαποί σε ιστοσελίδα ψάχνοντας αγοραστή για το... κειμήλιο που είχαν στα χέρια τους. 


Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 34χρονο Αρμένιο και έναν 25χρονο Γεωργιανό, οι οποίοι συνελήφθησαν χτες στην περιοχή του Κορδελιού από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το αρχαίο νόμισμα που κατασχέθηκε εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Αξιωματικοί επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως οι δύο άντρες είχαν αναρτήσει αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, όπου ανέφεραν πως πουλούσαν ένα αρχαίο νόμισμα έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ. Μάλιστα, η αγγελία συνοδευόταν και από φωτογραφία του νομίσματος, προκειμένου οι υποψήφιοι πελάτες να μπορούν να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο πράγματι για αρχαίο «κομμάτι». Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το νόμισμα που κατείχε ήταν κειμήλιο της οικογένειας του. 

Τελικά, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι όταν εμφανίστηκαν σε περιοχή του Κορδελιού, όπου είχε κλειστεί το «ραντεβού» με τον αγοραστή. Το αρχαίο νόμισμα, που βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε, επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του παραπάνω Νόμου. Επιπλέον, σε βάρους του 25χρονου εκκρεμούν δύο αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους για «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και «απόπειρα κλοπής». 


Πηγή: Κ. Αγοραστού, Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια