Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τον Αίσωπο για τις επιστήμες φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου

Τι σχέση έχει ο Αίσωπος με τις επιστήμες; Τι μπορούμε να διδαχθούμε από τους μύθους του; Πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά να ανακαλύψουν ...


Τι σχέση έχει ο Αίσωπος με τις επιστήμες; Τι μπορούμε να διδαχθούμε από τους μύθους του; Πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά να ανακαλύψουν πληροφορίες για όλα αυτά σε μία βιβλιοθήκη;


Παιχνίδια, αφηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πειράματα θα βοηθήσουν τα παιδιά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος φιλαναγνωσίας που ξεκινά η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του Αισώπου, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα στα παραμύθια του. Ακόμα, να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον χώρο της βιβλιοθήκης, ώστε να μαθαίνουν να αντλούν πληροφορίες για ό,τι τους ενδιαφέρει.

Κάθε συνάντηση στη σειρά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες» περιλαμβάνει μία εισαγωγική παρουσίαση από τη βιβλιοθηκονόμο και παιδαγωγό Κατερίνα Πετροπούλου, στο Νεανικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τη βιβλιοθήκη, θα προβληματιστούν για τη σχέση του Αισώπου με τις επιστήμες και θα συλλέξουν στοιχεία για τη σχέση αυτών των δύο φαινομενικά αντίθετων θεμάτων, αναζητώντας τα αντίστοιχα βιβλία με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού καταλόγου. Στη συνέχεια, θα ακούσουν μύθους του Αισώπου και με αφορμή αυτούς θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες και πειράματα γύρω από τις επιστήμες της Φυσικής, της Βιολογίας και της Γλώσσας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210-9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30).


Δεν υπάρχουν σχόλια