Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λεοπάρδαλη σε τοιχογραφία αποκαλύφθηκε στην αρχαία Τρίπολη

Η φιγούρα της λεοπάρδαλης που αποκαλύφθηκε στους τοίχους ενός αρχαίου ρωμαϊκού καταστήματος  στην αρχαία Τρίπολη. Οι αρχαιολόγοι που...


Η φιγούρα της λεοπάρδαλης που αποκαλύφθηκε στους τοίχους ενός
αρχαίου ρωμαϊκού καταστήματος  στην αρχαία Τρίπολη.
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία ελληνική πόλη της Τρίπολης, στο σημερινό Denizli της Τουρκίας ανακάλυψαν την τοιχογραφία μιας λεοπάρδαλης στον τοίχο ενός αρχαίου ρωμαϊκού καταστήματος που βρίσκεται δίπλα στο χώρο της αγοράς.


«Γνωρίζουμε ότι τα τοιχώματα των σημαντικών κτιρίων κατά την ρωμαϊκή εποχή ήταν καλυμμένα με τοιχογραφίες. Βρήκαμε ένα από αυτά τα παραδείγματα. Υπάρχουν διάφορα ζωικά και φυτικά στοιχεία διακόσμησης στους τοίχους των καταστημάτων. Η φιγούρα της λεοπάρδαλης είναι σημαντική για εμάς. Ζωολόγοι από το πανεπιστήμιο θα διεξάγουν μελέτες για να ανακαλύψουν περισσότερα για τα χαρακτηριστικά αυτής της φιγούρας», δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Pamukkale, Bahadır Duman, επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών στην αρχαία Τρίπολη.

Δύο από τα καταστήματα, τα οποία χτίστηκαν κατά την ρωμαϊκή περίοδο, έχουν αποκαλυφθεί, δήλωσε ο Duman, προσθέτοντας ότι τα καταστήματα, που χρονολογούνται στον 3ο αιώνα μ.Χ. , άνοιξαν επάνω στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η ανασκαφική ομάδα εργάζεται αυτή τη στιγμή για να ξεθάψει ολόκληρη την αρχαία πόλη, που βρίσκεται στην περιοχή Buldan του Denizli.

O Duman δήλωσε ότι η ανασκαφική της αρχαίας πόλης έχει λάβει την οικονομική υποστήριξη από τον «Οργανισμό Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου (Southern Aegean Development Agency (GEKA))» και ότι τα έργα θα συνεχιστούν, έτσι ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες το επόμενο έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια