Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Σεμινάριο Χαρτογραφίας - Χαρτογράφησης: Εφαρμογές στη Γεωλογία και στην ΑρχαιολογίαΤο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάριο Χαρτογραφίας-Χαρτογράφησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κύκλο με θεωρητικά μαθήματα και ένα κύκλο πρακτικών ασκήσεων. 

Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις έννοιες της Χαρτογραφίας και της Χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εφαρμογές τους στις επιστήμες της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας. Παράλληλα γίνεται επίδειξη λογισμικών χαρτογράφησης και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων στο ύπαιθρο.

Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες (19:00-21:00) και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου και στο Μεταξουργείο.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

Παρασκευή 28-2
Εισαγωγή στη Χαρτογραφία. Αποτύπωση. Χρήση G.P.S. Προσανατολισμός.

Κυριακή 2-3
Άσκηση Υπαίθρου.
Παρασκευή 7-3 
Γεωλογική Χαρτογράφηση. Επιφανειακή Αρχαιολογική Έρευνα. Αποτύπωση Υπόγειων Κατασκευών.

Κυριακή 9-3
Άσκηση Υπαίθρου.

Παρασκευή 14-3
Λογισμικά Χαρτογράφησης.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 80€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (10:00-14:00) ή στο mailτου Μουσείου volosmuseum@gmail.com. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Γεωλογίας και Αρχαιολογίας, αλλά και γενικά σε όσους τρέφουν ενδιαφέρον για την επιστήμη της Χαρτογραφίας και τις μεθόδους Χαρτογράφησης.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου