Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φαραωνικός τάφος της 11ης Δυναστείας ήρθε στο φως στην Αίγυπτο

Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φαραωνικό τάφο που ανήκει σε ηγέτη της 11ης Δυναστείας της Αιγύπτου στην πόλη του Luxor, σύμφωνα με...



Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φαραωνικό τάφο που ανήκει σε ηγέτη της 11ης Δυναστείας της Αιγύπτου στην πόλη του Luxor, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η μεγάλη επιφάνεια του τάφου έδειξε ότι ανήκε σε «κάποιον από τη βασιλική οικογένεια ή υψηλόβαθμο πολιτικό αξιωματούχο», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων, Mohamed Ibrahim.

Η ισπανική ομάδα είχε επικεφαλή τον Jose Galan, ο οποίος δήλωσε ότι ο τάφος θα προσφέρει νέες γνώσεις για τη Δυναστεία που κυβέρνησε στο Luxor, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιγύπτου.

«Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει την παρουσία πολλών τάφων από την 11η  Δυναστεία στην περιοχή Abu Deraa Naga», δήλωσε ο Galan.


Ένας τάφος που χρονολογείται στην ίδια περίοδο είχε ανακαλυφθεί στην περιοχή πριν από πέντε χρόνια. Περιείχε μια κόκκινη σαρκοφάγο, μια μούμια σε καλή διατηρημένη κατάσταση, καθώς και βέλη και τόξα που εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο του Luxor.

«Ο τάφος μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί ως μαζικός χώρος ταφής δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ανθρώπινων λειψάνων που ανακαλύφθηκαν σ' αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ali al-Asfar, αξιωματούχος του υπουργείου αρχαιοτήτων, αναφερόμενος στον αρχαιολογικό χώρο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Αλλά ο τάφος χρησιμοποιήθηκε επίσης και κατά τη διάρκεια της 17ης Δυναστείας αφού βρέθηκαν εργαλεία αγγειοπλαστικής και σκεύη από την περίοδο αυτή, προσθέτει ο Asfar.

Το Luxor, μια πόλη περίπου 500.000 κατοίκων στις όχθες του Νείλου στη νότια Αίγυπτο, είναι ένα υπαίθριο μουσείο φαραωνικών ναών και τάφων.



Δεν υπάρχουν σχόλια