Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η κυριλλική γραφή ως δίαυλος πνευματικής επικοινωνίας: η ελληνική γραμματεία στη Βουλγαρία

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη σας προσκαλούν στη διάλεξη...




Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη σας προσκαλούν στη διάλεξη της κ. Ζντράβκα Μιχάιλοβα, με θέμα «Η κυριλλική γραφή ως δίαυλος πνευματικής επικοινωνίας. Η ελληνική γραμματεία στη Βουλγαρία» την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στις 20.00, στο Aμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η κ. Μιχάιλοβα είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Σόφιας και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Είναι ελληνίστρια μεταφράστρια και ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα ελληνικά και τα βουλγαρικά. Έχει μεταφράσει 35 βιβλία σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Για τη μετάφραση της Ανθολογίας ποιημάτων «Γραφή του παντόπτη» του Γιάννη Ρίτσου έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης του ΥΠ.ΠΟ για τη μετάφραση έργου σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα, ενώ για την έκδοση «Ανδρέας Εμπειρίκος: ποιητής σουρρεαλιστής, ψυχαναλυτής και φωτογράφος» τιμήθηκε με το Βραβείο «Ρήγας Βελεστινλής» για  Καλύτερη μετάφραση Έργων της Βαλκανικής Λογοτεχνίας και τανάπαλιν». 


Δεν υπάρχουν σχόλια