Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία ρωμαϊκή πόλη ανακαλύφθηκε στο Δέλτα του Νείλου

Η "μαγνητική φωτογραφία" της αρχαίας πόλης Μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μαγνητομετρικής αρχαιολογι...


Η "μαγνητική φωτογραφία" της αρχαίας πόλης
Μια αρχαία ρωμαϊκή πόλη εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μαγνητομετρικής αρχαιολογικής έρευνας στο Νείλο, 25 χιλιόμετρα νότια του Rashid (Rosetta).

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η πόλη περιλαμβάνει διάφορα κτίρια συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου ορθογώνιου κτιρίου, το οποίο οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για διοικητικές ή θρησκευτικές δραστηριότητες.

Μέρος της πόλης χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο ενώ άλλα μέρη της από την ύστερη ελληνιστική περίοδο και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου.

«Είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που διερευνά την καθημερινή ζωή στο Δέλτα του Νείλου κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Mamdouh El-Damaty.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης την αρχιτεκτονική των κτιρίων και των πολεοδομικών αστικών μηχανισμών της ελληνιστικής εποχής.

Η διεθνής ομάδα περιλαμβάνει αρχαιολόγους και επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Mohamed Qenawi, επικεφαλής της αιγυπτιακής ερευνητικής ομάδας, εξήγησε ότι οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι η αρχαία πόλη κατασκευάστηκε κατά την Ύστερη Φαραωνική περίοδο και κράτησε μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή. Υποστήριξε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, οι οποίες θα αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη θαμμένη πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια