Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθησαν στη Μήλο δύο Γερμανοί με ρωμαϊκό αμφορέα

Συνελήφθησαν την Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο αεροδρόμιο της Μήλου, δύο Γερμανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα που με...



Συνελήφθησαν την Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο αεροδρόμιο της Μήλου, δύο Γερμανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα που μετέφεραν στη βαλίτσα τους αρχαίο αμφορέα. 


Ο 34χρονος άνδρας και η 33χρονη γυναίκα κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μήλου, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στις αποσκευές των Γερμανών, βρήκαν και κατάσχεσαν έναν οξυπύθμενο αμφορίσκο ύφους 32,5 εκατοστών και τμήμα λαιμός-λαβή που είχε αποσπαστεί από τον εν λόγω αμφορίσκο.

Το παραπάνω αρχαίο αντικείμενο εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο και κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση. 

H δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.


Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια