Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινή μολύβδινη σφραγίδα ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μολύβδινη σφραγίδα του 10ου αιώνα που ανήκει σε Βυζαντινό αξιωματούχο κοντά στον αυτοκράτορα, σε μεσαιωνι...



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μολύβδινη σφραγίδα του 10ου αιώνα που ανήκει σε Βυζαντινό αξιωματούχο κοντά στον αυτοκράτορα, σε μεσαιωνικό μοναστήρι στην περιοχή της Kireka της Βουλγαρίας. 

Η σφραγίδα ανακαλύφθηκε κατά την τελευταία ημέρα των ανασκαφικών εργασιών και είναι πολύτιμη, δηλώνει ο ιστορικός Georgi Maystorksi, επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που εργάζονται στην περιοχή.

«Η σφραγίδα είναι τέλεια διατηρημένη. Η εμπρόσθια όψη απεικονίζει τον Άγιο Νικόλαο και η αντίστροφη, η οποία συνήθως αναγράφει το όνομα του ιδιοκτήτη, φέρει την επιγραφή «Λέων αυτοκρατορικός Αξιωματικός»», εξηγεί ο Maystorski. 

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, το γεγονός ότι η σφραγίδα βρέθηκε σε μεσαιωνικό μοναστήρι δείχνει ότι η μονή κοντά στην περιοχή Kireka χτίστηκε από τον βασιλιά, ανήκε σε αυτόν, και μετά την πτώση της Βουλγαρίας από τους Βυζαντινούς ήταν υπό την κυριαρχία του αυτοκράτορα.



Δεν υπάρχουν σχόλια