Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιασός και Εκμινωισμός

Θέα της Ιασού Στο πλαίσιο των Αιγαιακών Διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί  η διάλεξη της Nicoletta Momigliano (University of Bristol), με τ...

Θέα της Ιασού
Στο πλαίσιο των Αιγαιακών Διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της Nicoletta Momigliano (University of Bristol), με τίτλο ‘Iasos and Minoanisation’.

Η ανακοίνωση αυτή παρουσιάζει μερικά από τα αποτελέσματα του προγράμματος της καρικής Ιασού κατά την Εποχή του Χαλκού (BACI). Στόχος του προγράμματος είναι η δημοσίευση των ευρημάτων και των καταλοίπων της Εποχής του Χαλκού που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των παλιών ανασκαφών στην Ιασό (Καρία, ΝΔ Τουρκία) οι οποίες διενεργήθηκαν από τους Doro Levi και Clelia Laviosa από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η ανακοίνωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη περιγραφή της θέσης και με συζήτηση της ιστορίας των ιταλικών αρχαιολογικών αποστολών στην Καρία στις αρχές του 20ού αιώνα, προκειμένου να τεθεί εκ νέου στο πλαίσιό της η υστερότερη δουλειά των Levi και Laviosa. Στη συνέχεια η ανακοίνωση παρουσιάζει κάποια από τα αποτελέσματα της μελέτης και των πετρογραφικών αναλύσεων ενδιαφερόντων κεραμικών συνόλων που αποκαλύφθηκαν σε αυτή τη θέση, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία τους για την Ιασό και τις σχέσεις της με την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου καθώς και για το πολύπλοκο φαινόμενο που συχνά αποκαλείται «εκμινωισμός».

Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη) την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, ώρα 20:00Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Αιγαιακών Διαλέξεων που διοργανώνει ο «Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας» σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Πηγή: Αιγεύς

Δεν υπάρχουν σχόλια