Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Τυνησία υιοθετεί μέτρα για την προστασία της αρχαίας Καρχηδόνας

Ο υπουργός Πολιτισμού της Τυνησίας ανακοίνωσε σειρά ειδικών μέτρων για τη προστασία και διασφάλιση του αρχαιολογικού χώρου της Καρχηδό...

Η Τυνησία υιοθετεί μέτρα για την προστασία της αρχαίας Καρχηδόνας

Ο υπουργός Πολιτισμού της Τυνησίας ανακοίνωσε σειρά ειδικών μέτρων για τη προστασία και διασφάλιση του αρχαιολογικού χώρου της Καρχηδόνας, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.

Βάσει των οδηγιών και των συστάσεων που απορρέουν από το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ο αρχαιολογικός χώρος της Καρχηδόνας, Κοινή Παγκόσμια Κληρονομιά» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Τυνησίας, το υπουργείο υποσχέθηκε ότι θα συμμετέχει ενεργά στην προστασία του χώρου πριν από τις αναμενόμενες ενέργειες της κυβέρνησης για ανάσχεση της αυθαίρετης δόμησης στην περιοχή, αλλά και της προώθησης του αρχαιολογικού χώρου μεταξύ των πολιτιστικών και τουριστικών προορισμών της Τυνησίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι απαιτούνται τόσο νέοι χρηματοδοτικοί πόροι για την συνέχιση των προσπαθειών αποκατάστασης της αρχαίας Καρχηδόνας όσο και η ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη διατήρηση του αρχαιολογικού χώρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια