Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίο ανάγλυφο αποκαλύφθηκε στη Σμύρνη

Ένα μεγάλο αρχαίο ανάγλυφο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο δέλτα του ποταμού Έρμου στην περιοχή Μενεμένη της Σμύρνης στη ...


Αρχαίο ανάγλυφο αποκαλύφθηκε στη Σμύρνη

Ένα μεγάλο αρχαίο ανάγλυφο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο δέλτα του ποταμού Έρμου στην περιοχή Μενεμένη της Σμύρνης στη Τουρκία. Το ανάγλυφο παραδόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σμύρνης.

Το ανάγλυφο, διαστάσεων 1,8 μέτρων μήκους, 1,5 μέτρου πλάτους και 30 εκατοστών πάχους, απεικονίζει μια γυναίκα που μεταφέρει σταφύλια μαζί με ένα κορίτσι που κρατά δίσκο στο χέρι της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την τουρκική Γενική Διεύθυνση Κρατικών Υδραυλικών Έργων που έχει αναλάβει τις εργασίες, το ανάγλυφο ανακαλύφθηκε σε προσχωσιγενή επίχωση του ποταμού. Αρχικά, ο εντοπισμός του παρέπεμπε σε περίεργο σχήμα βράχου ενώ οι περαιτέρω εργασίες αποκάλυψαν το αρχαίο τεχνούργημα.

Εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να καθαριστεί το ανάγλυφο και να χρονολογηθεί με ασφάλεια. Αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι το ανάγλυφο βρέθηκε σε περιοχή κοντά στην αρχαία πόλη της Λάρισας, ενώ επισημαίνουν ότι θα μπορούσε να είχε παρασυρθεί μακριά από το ρεύμα του ποταμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια