Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

To Βουλευτήριο της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης

To Βουλευτήριο της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης Οι ανασκαφές στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης έφεραν στο φως το Βουλευτήριο της Σμύρνης, όπ...

To Βουλευτήριο της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης
To Βουλευτήριο της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης
Οι ανασκαφές στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης έφεραν στο φως το Βουλευτήριο της Σμύρνης, όπου λαμβάνονταν οι αποφάσεις της πόλης κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

Οι ανασκαφές διενεργούνται από το τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Dokuz Eylül και, μέχρι στιγμής, έχει ανασκαφεί το 50% της περιοχής. Η αρχαία αγορά αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανασκαφική ομάδα εργάζεται στον χώρο που διενεργείτο η συνέλευση της πόλης, που ονομάζεται Βουλευτήριο. Το βάθρο, το αναλόγιο και τα καθίσματα έχουν συντηρηθεί και αποκατασταθεί μέχρι στιγμής. Το συγκρότημα του 2ου αιώνα μ.Χ., όπου λαμβάνονταν αποφάσεις για την διοίκηση της πόλης, είναι αρκετά μεγάλο, χωρητικότητας περίπου 400 ατόμων.

Η απαλλοτρίωση της περιοχής της Αγοράς στη Σμύρνη ξεκίνησε το 1997 και οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων πραγματοποιήθηκαν το 2005. Ο δήμος Σμύρνης έχει μέχρι στιγμής ξοδέψει σχεδόν 27 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για την απαλλοτρίωση.

Η Αγορά κτίστηκε κατά την ελληνιστική εποχή, στη βάση του λόφου Πάγου, στον ψηλότερο λόφο της αρχαίας Σμύρνης Ήταν ο εμπορικός, δικαστικός και πολιτικός πυρήνα της αρχαίας πόλης. Μετά από ένα καταστροφικό σεισμό το 178 μ.Χ., η Σμύρνη ξαναχτίστηκε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο και κατοικήθηκε μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο.

Σκοπός του Smyrna Agora Ancient Site Safety Wall, το σχέδιο του οποίου έχει εγκριθεί από την επιτροπή Προστασίας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς Σμύρνης, είναι η ενσωμάτωση της ιστορικής Αγοράς με την οδό İkiçeşmelik μετά την απαλλοτρίωση της περιοχής και την κατεδάφιση των κτιρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια