Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έλληνικός Αποικισμός: Νέα δεδομένα, σύγχρονες προσεγγίσεις

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της εκθέσεως «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικ...


Ελληνικός Αποικισμός

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της εκθέσεως «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και Νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank», διοργανώνουν την Επιστημονική Ημερίδα «Ελληνικός Αποικισμός: Νέα Δεδομένα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις», που θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:00-19:00.




To επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Ελληνικός Αποικισμός, καθώς και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Έκθεση οδήγησαν στη διοργάνωση της Επιστημονικής Hμερίδας, η οποία έχει στόχο την παρουσίαση νέων στοιχείων και την προώθηση του επιστημονικού διαλόγου επί των θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο του αρχαίου Ελληνικού Αποικισμού. 

Στην Ημερίδα συμμετέχουν δεκαπέντε ιστορικοί και αρχαιολόγοι (ανασκαφείς, διευθυντές μουσείων και καθηγητές πανεπιστημίων) από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουκρανία και την Αυστραλία, οι οποίοι μελετούν τον Ελληνικό Αποικισμό και θα παρουσιάσουν νέα ανασκαφικά δεδομένα από την περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται ή συνθετικές προσεγγίσεις των πτυχών του φαινομένου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανόλη Ανδρόνικου 6
546 21 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2313 310 201 
Fax:  2310 861 306
E-mail: info.amth@culture.gr 




Δεν υπάρχουν σχόλια