Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο

 Μαρμάρινο θωράκιο τέμπλου, τέλη 10ου- αρχές 11ου αι.,Κάστρο Πλαταμώνα Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υ...

Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο
 Μαρμάρινο θωράκιο τέμπλου,
τέλη 10ου- αρχές 11ου αι.,Κάστρο Πλαταμώνα
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει, από το Φεβρουάριο του 2015, ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.

Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό.

Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά-γερμανικά-ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.

Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο
Μαρμάρινη εικόνα Παναγίας δεομένης,
11ος αι., Θεσσαλονίκη
Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο
Σύστημα αυτόματης ηχητικής-απτικής ξενάγησης στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού για επισκέπτες τυφλούς ή με προβλήματα όρασης
Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο
 Πήλινος αμφορέας, 4ος αι., Θεσσαλονίκη
Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη - όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού - αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.

Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες (πληροφορίες στο www.mbp.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια