Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ακρωτήρι, Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και του δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-παρουσίαση ενός σημαντικού βιβλίου για τ...


Ακρωτήρι, Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και του δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-παρουσίαση ενός σημαντικού βιβλίου για τη μινωική πόλη στο Ακρωτήρι της Θήρας. 

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Ακρωτήρι - Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου.

Η «χαμένη πολιτεία», που έφερε στο φως ο αείμνηστος αρχαιολόγος Σπυρίδων Μαρινάτος, αναβιώνει μέσα από τις σελίδες του λευκώματος, με τη γλαφυρή αφήγηση της κόρης του και καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις Ναννώς Μαρινάτου, και την εμπνευσμένη επιμέλεια της έκδοσης από την ιστορικό τέχνης Κλέα Σουγιουλτζόγλου, με τις  μοναδικές φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου, από το χώρο της ανασκαφής.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες ανασκαφές στον κόσμο και επιχειρεί να αναβιώσει την ιστορία μιας πόλης που χάθηκε ξαφνικά. Το Ακρωτήρι είναι μια άλλη Πομπηία, χωρίς όμως ανθρώπινα ίχνη. Δίκαια, λοιπόν, μπορεί να επονομαστεί η «Πομπηία του Αιγαίου».

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ», στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα, θα παρουσιάσει ο πρώην Διευθυντής του Μουσείου Ηρακλείου, Δρ. Γιώργος Ρεθεμιωτάκης, ο οποίος και συζητά τις στενές σχέσεις του Ακρωτηρίου με την Κνωσό. Για το νέο της βιβλίο θα μιλήσει και η συγγραφέας καθηγήτρια Ναννώ Μαρινάτου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.


Πηγή: YouPress

Δεν υπάρχουν σχόλια