Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ

Θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης «Δύναμη και πάθος», η οποία αφηγείται την εξαιρετική καλλιτεχνική ανάπτυξη στα ελληνιστικά ...


Χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ

Θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης «Δύναμη και πάθος», η οποία αφηγείται την εξαιρετική καλλιτεχνική ανάπτυξη στα ελληνιστικά χρόνια.


Περισσότερα από πενήντα χάλκινα αγάλματα της ελληνιστικής περιόδου, ανάμεσα τους ένας τέλεια σμιλεμένος Ηρακλή του 1ου π.Χ. και ένα εντυπωσιακό γλυπτό ενός αγοριού που αφαιρεί ένα αγκάθι από το πόδι του- 2000 ετών και πλέον-«ταξιδεύουν» στο Λος Άντζελες.

Θα παρουσιαστούν στο Getty Museum, στο πλαίσιο της έκθεσης «Δύναμη και πάθος: Χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο», η οποία αφηγείται την εξαιρετική καλλιτεχνική ανάπτυξη στα ελληνιστικά χρόνια (323 π.Χ- 31 π.Χ.), μια περίοδο κατά την οποία σε όλη τη Μεσόγειο εδραιώθηκαν νέες μορφές έκφρασης και υπήρξε τεράστια εξέλιξη της τεχνικής. Οι καλλιτέχνες της εποχής, άρχισαν να χρησιμοποιούν τον χαλκό, περισσότερο από το μάρμαρο και να δημιουργούν αγάλματα με εντυπωσιακές λεπτομέρειες και εκπληκτικά ζωντανά χαρακτηριστικά.

Χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ

Χάλκινα αγάλματα από τον ελληνιστικό κόσμο «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ

Η χώρα μας μετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση με τέσσερα γλυπτά, ένα μετάλλιο και μία βάση αγάλματος, τα οποία έχουν πάρει το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τον Νέο της Ιεράπετρας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (χάλκινος ανδριάντας τηβεννοφόρου νέου του 1ου αι. π.Χ.) και τον Έφηβο της Κύθνου (τέλη 4ου – αρχές 3ου αι. π.Χ.).

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και δύο κεφαλές: κεφαλή ηγεμόνα με καυσία (3ος αιώνας π.Χ.) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου και κεφαλή από τη Δήλο.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Getty Museum μέχρι την 1η Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο θα ταξιδέψει στο  National Gallery.

Δεν υπάρχουν σχόλια