Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μικροί σπηλαιολόγοι εν δράσει

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» στο πλαίσιο μιας εβδομάδας, από Τρίτη 22...

Μικροί σπηλαιολόγοι εν δράσει

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» στο πλαίσιο μιας εβδομάδας, από Τρίτη 22 έως και Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, με σκοπό μία πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια της περιοχής.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή των μικρών φίλων στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου μας, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πως διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και περιλαμβάνει τρία βιωματικά εργαστήρια στο χώρο του Μουσείου και μία εκδρομή σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο. Οι Μικροί Σπηλαιολόγοι εξερευνούν το σπήλαιο με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00 - 14:00. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 και στο 6973 034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια