Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: Αξιολόγηση για μια θέση στα μνημεία της Unesco

Στην Καβάλα βρίσκεται, από το βράδυ της Δευτέρας, η Ιταλίδα αξιολογητής της Icomos, που αποτελεί τεχνικό σύμβολο της Unesco, για επι...


Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: Αξιολόγηση για μια θέση στα μνημεία της Unesco

Στην Καβάλα βρίσκεται, από το βράδυ της Δευτέρας, η Ιταλίδα αξιολογητής της Icomos, που αποτελεί τεχνικό σύμβολο της Unesco, για επιτόπια αξιολόγηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και σύνταξη σχετικής τεχνικής μελέτης στο πλαίσιο αξιολόγησης του φακέλου της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας.

Την Ιταλίδα αξιολογητή συνοδεύουν στο ταξίδι της στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και μέλη της τοπικής αρχαιολογικής κοινότητας.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Καβάλα - έως και τις 18 Σεπτεμβρίου - θα κάνει επιτόπιες αυτοψίες στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ θα έχει συναντήσεις εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διαπιστωθεί η ανταπόκριση και η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας στο αίτημα ένταξης των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, στο πλαίσιο της παραπάνω αξιολόγησης βρίσκονται στην Καβάλα αρχαιολόγοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που εκτελεί ανασκαφές αυτό το διάστημα στους Φιλίππους και έχει συμβάλει σημαντικά στην προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, όπως επίσης και ο διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής που τα τελευταία 100 χρόνια σχετίζεται άμεσα με την ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της φημισμένης αρχαίας πόλης των Φιλίππων.

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: Αξιολόγηση για μια θέση στα μνημεία της Unesco

Τον τελευταίο χρόνο, τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Καβάλας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στη βελτίωση των υποδομών στους Φιλίππους και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου.

Ωστόσο, ο μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τη διευθύντρια της εφορείας αρχαιότατων Καβάλας - Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη, παραμένει η έναρξη της ανασκαφής του τμήματος της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, η οποία διέρχεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του δρόμου και την οριστική κατάργησή του ξεκίνησαν το 2010, αλλά ολοκληρώθηκαν μόλις τον περσινό χειμώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια