Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σε έναν Ιππότη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στον αρχαιολογικό χώρο κάστρου Χλεμούτσι να παρακολουθήσετε ...

Σε έναν Ιππότη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στον αρχαιολογικό χώρο κάστρου Χλεμούτσι να παρακολουθήσετε τη χορογραφία «Σε έναν Ιππότη» της Σάντρας Βούλγαρη, απόσπασμα της παράστασης «Επιστροφή στην «Άβαλον». 

Πρόκειται για μία απόπειρα προσέγγισης της ατμόσφαιρας και των συμβόλων των μεσαιωνικών θρύλων και παραμυθιών μέσα από την τέχνη του χορού. Με την πίστη ότι το θέμα δεν είναι ξεπερασμένο, αλλά αντίθετα ένας χώρος έμπνευσης, όπου μπορεί κανείς να ερευνήσει ένα πλούσιο και θαυμαστό μουσικό, λογοτεχνικό και χορευτικό έργο, αλλά και να εκφράσει σύγχρονες αναζητήσεις, η χορογράφος βυθίζεται σε ένα ταξίδι ψυχής και αναζήτησης της ουσίας του χορού.

Η παράσταση χορού στο Χλεμούτσι ή Château Clermont, το πιο καλοδιατηρημένο φράγκικο κάστρο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην προσφάτως αποκατεστημένη αίθουσα του θρόνου και των δεξιώσεων του παλατιού, ζωντανεύει το ίδιο το κάστρο και προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να αισθανθεί τη γοητεία της ανακάλυψης του μεσαιωνικού κόσμου.

Σε έναν Ιππότη

Η παράσταση στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 διαρκεί 12 λεπτά και επαναλαμβάνεται ανά μία ώρα, μεταξύ 10π.μ. – 2μ.μ., κατά τη διάρκεια λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου. Επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση της παράστασης περιλαμβάνεται στο αντίτιμο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Η Σάντρα Βούλγαρη είναι χορεύτρια, χορογράφος, συγγραφέας παραμυθιών και δημοσιογράφος.

(Πληροφορίες: Κάστρο Χλεμούτσι (Αίθουσα Θρόνου & Δεξιώσεων) – Ηλεία | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2623095033 | Διάρκεια: 12' και επανάληψη ανά 1 ώρα, μεταξύ 10π.μ. - 2μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο: κανονικό 3€, μειωμένο 2€).


Πηγή: Ηλεία Live

Δεν υπάρχουν σχόλια