Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέτωπο για την προστασία των μνημείων

Η ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων αρχαιοκαπηλίας και καταστροφής του αρχαιολογικού πλούτου της Μαγνησίας, τέθηκαν στο επίκεντρο της εκ...

Μέτωπο για την προστασία των μνημείων

Η ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων αρχαιοκαπηλίας και καταστροφής του αρχαιολογικού πλούτου της Μαγνησίας, τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Βόλου με τη συμμετοχή των μελών του νεοσύστατου Συλλόγου φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Η πρώτη εκδήλωση, σηματοδότησε ουσιαστικά το πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και του προαναφερθέντος Συλλόγου, με στόχο την προβολή, ανάδειξη και προστασία των μνημείων.

Κατά ευτυχή συγκυρία η εκδήλωση συνέπεσε χρονικά με την περίοδο διαβούλευσης και ανοιχτού διαλόγου που ανοίγει, με φόντο τη θέσπιση του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα εναρμονίζεται πλήρως με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ανθή Μπάτζιου - Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι «θεωρώ ότι οι φίλοι του Μουσείου και των αρχαιοτήτων έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο προς την κοινωνία, συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου και την προστασία των μνημείων. Το θέμα της αρχαιοκαπηλίας μας απασχολεί διαχρονικά και γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ, για την προστασία τους».

Οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» προτίθενται να συμβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, ενώ όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Μπαρτζιώκα «αναμφίβολα θα στηρίξουμε το έργο του Μουσείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων και από την πλευρά μας θα συμβάλουμε τόσο στη φύλαξη, την ανάδειξη και την προβολή των αρχαιολογικών μας χώρων και όλων των αρχαιοτήτων γενικότερα».

Παράλληλα η κ. Μπαρτζιώκα σημείωσε ότι «ουσιαστικός στόχος είναι η προβολή και πρωτίστως η στήριξη των δράσεων του Μουσείου γιατί η εφορεία Αρχαιοτήτων διαθέτει άριστο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο φέρει εις πέρας, μέσα από πάρα πολλές αντιξοότητες, το επιστημονικό του έργο, το οποίο θα στηρίξουμε όσο μπορούμε».


Πηγή: Γλ. Υδραίου, Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια