Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Ακρόπολης: Νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο

Ο ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Μανώλης Κορρές, Ομότιμος Καθηγη...

Μουσείο Ακρόπολης: Νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο

Ο ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Μανώλης Κορρές, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διορίστηκαν ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης μέχρι τη λήξη της θητείας του, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, τροποποιητική της υπουργικής απόφασης της 29/7/2014 για τον διορισμό μελών του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.

Τα δύο νέα μέλη διορίστηκαν σε αντικατάσταση των δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης που απεβίωσαν, του ζωγράφου, Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, και του μέλους της επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Χαράλαμπου Μπούρα.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης (νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εποπτευόμενο από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) λήγει στις 7/8/2017. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φύλλο 268).

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα όγδοα γενέθλιά του

Εν τω μεταξύ την Τρίτη 20 Ιουνίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει τα όγδοα γενέθλιά του. Για τον λόγο αυτό, θα διοργανωθεί, σε μεγάλη οθόνη στο ισόγειο, παρουσίαση για τα σπήλαια της Ακρόπολης και τα ευρήματα αυτών.

Στις 21:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής, σολίστ θα είναι ο Βασίλης Λέκκας, η Alexandra Gravas, ο Μπάμπης Βελισάριος και η Φιλιώ Σέρβου.

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά από το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 20:00 κι έπειτα.

Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, 11.000.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, πέρασαν το κατώφλι του και περιηγήθηκαν στα εκθέματά του.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια