Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αττάλεια «επενδύει» στα αρχαιοελληνικά γυναικεία χτενίσματα

Οι τάσεις στις γυναικείες κομμώσεις κατά την αρχαιότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας μεγάλης έκθεσης που σκοπό έχει να αναδείξει την ...

Η Αττάλεια «επενδύει» στα αρχαιοελληνικά γυναικεία χτενίσματα

Οι τάσεις στις γυναικείες κομμώσεις κατά την αρχαιότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας μεγάλης έκθεσης που σκοπό έχει να αναδείξει την ιστορία, την αρχαιολογία και την αισθητική της Αττάλειας. 

Η πόλη της Μεσογείου από την οποία πέρασαν πολλοί πολιτισμοί κατά τη διάρκεια των αιώνων κυριολεκτικά θα επενδύσει στις… τρίχες, καθώς πραγματικά μαλλιά θα μπουν στα κεφάλια 20 αντιγράφων αγαλμάτων προκειμένου να γίνει αναπαράσταση των αρχαιοελληνικών χτενισμάτων.

Η ιδέα για την πρωτότυπη αυτή έκθεση, που στόχος είναι να ταξιδέψει στο εξωτερικό προβάλλοντας την Αττάλεια ως τουριστικό προορισμό, ανήκει στο Μουσείο Γυναικών και στο Ίδρυμα Προώθησης της Αττάλειας σε συνεργασία με το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

«Θέλουμε να πούμε ότι η Αττάλεια φιλοξένησε σημαντικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και ότι οι γυναίκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτούς. Το πρότζεκτ μας θα μπορούσε ακόμα και να δημιουργήσει μια νέα τάση στη μόδα», ανέφερε η καθηγήτρια Χαβά Ισκάν Ισίκ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Γυναικών Αττάλειας.


Πηγή: Pontos News

Δεν υπάρχουν σχόλια