Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι αρχαιολόγοι ρίχνουν φως στην «αθέατη» Λάρισα

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστι...

Οι αρχαιολόγοι ρίχνουν φως στην «αθέατη» Λάρισα

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οργανώνει εκδήλωση ανοιχτή σε οικογένειες με παιδιά, η οποία περιλαμβάνει δύο δράσεις:

α) Μία πρωτότυπη περιήγηση – εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου και μέσα στην πόλη. Σ’ αυτή την εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης, αρχαιολόγοι του Μουσείου αφηγούνται μικρές ιστορίες για την πόλη και ρίχνουν φως στα αντικείμενα αυτά.
Στις 10.30 π.μ. αστικό λεωφορείο θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους από την αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί με το λεωφορείο στην πόλη και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού, όπου θα εντοπιστούν οι χώροι της αθέατης σήμερα πόλης, όπου ανακαλύφθηκαν τα αντικείμενα, που αποτέλεσαν κέντρο της αφήγησης.

β) «Τα παιδιά και η Πόλη με τα κρυμμένα μυστικά»: Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών συμμετέχουν ενεργά σε ανασκαφή στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διδάσκονται έννοιες, όπως η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και γνωρίζουν το έργο των αρχαιολόγων, κρατούν ημερολόγιο ανασκαφής και σχεδιάζουν τα ευρήματα, σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Οι αρχαιολόγοι ρίχνουν φως στην «αθέατη» Λάρισα

Για συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2413 508242, 08.00 π.μ. – 08.00 μ.μ.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια