Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Ακρόπολης: Φθηνό εισιτήριο, ακριβό μουσείο

Είναι το μόνο μουσείο της χώρας που δέχεται τόσους επισκέπτες: 1.666.286 έφθασε μέχρι τα ένατα γενέθλιά του. 

Μουσείο Ακρόπολης: Φθηνό εισιτήριο, ακριβό μουσείο

Είναι το μόνο μουσείο της χώρας που δέχεται τόσους επισκέπτες: 1.666.286 έφθασε μέχρι τα ένατα γενέθλιά του. 

Μόνο τον περασμένο Μάιο σημείωσε, όπως κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 23,5% και πρόσφατα, σύμφωνα με τα «Travellers Choice Awards» που απονέμει ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός Tripadvisor, αναδείχτηκε στην πρώτη εξάδα με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο για το 2018.

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένα ζωντανό μουσείο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το βλέπει ο επισκέπτης του στα πρόσωπα των εργαζομένων, στην ευγένεια, στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στον ενθουσιασμό των επισκεπτών του. Η ουρά που κυλούσε γρήγορα το περασμένο Σαββατοκύριακο έφθανε έως τη σκάλα στην είσοδο του μουσείου. Οι επισκέπτες έμπαιναν με ενθουσιασμό στο κτίριο, σχολίαζαν την αρχιτεκτονική του και τα εκθέματα που αντίκριζαν, ενώ η κοπέλα που εξηγούσε την ιστορία της θεάς Αθηνάς στα πιτσιρίκια που κάθονταν στο πάτωμα οκλαδόν, μαζί με την ίδια, αποκάλυπτε άλλη μία φορά στους Ελληνες επισκέπτες ότι αυτή η ατμόσφαιρα υπάρχει μόνο σ’ αυτό το μουσείο.

Γεμάτες οι αίθουσες, τα δύο πωλητήρια, το εστιατόριο, ενώ η περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» ξαφνιάζει. Ωραία στημένη, ατμοσφαιρική, με δύο παραγωγές βίντεο, σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να έχει εισιτήριο μόνο 3 ευρώ! Και η γενική είσοδος παραμένει 5 ευρώ. Η ψυχή του μουσείου, ο Δημήτρης Παντερμαλής, αισθάνθηκε δικαιωμένος για την επιμονή του να μην ακριβύνει το εισιτήριο των 5 ευρώ, πιστεύοντας ότι πρέπει να απευθύνεται σε όσους το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Και τα κατάφερε να τους φέρει ξανά και ξανά, στο μουσείο. Οσο για τους ξένους, εκπλήσσονται με αυτές τις τιμές και τις σταθερά υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες του μουσείου. Ισως είναι μια καλή ευκαιρία για να επανεξεταστεί προς τα άνω η τιμολογιακή του πολιτική. Οταν, για παράδειγμα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρώτο της χώρας, έχει γενική είσοδο 10 ευρώ, και από 8 το Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.


Πηγή: Γ. Συκκά, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια