Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Δεν είναι όλα εφήμερα»: Σημαντικές στιγμές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2018

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή...


«Δεν είναι όλα εφήμερα»: Σημαντικές στιγμές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2018

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 11.30 π.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22).

Οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι διευθύνσεις και οι εφορείες του Υπουργείου επιλέγουν και μοιράζονται με το κοινό τους σημαντικές στιγμές τους για το 2018 που διαφαίνεται ότι θα αφήσουν το πολιτισμικό τους αποτύπωμα. 

Παραστάσεις, συναυλίες, αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και η αναγνώριση εκφάνσεων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας από την UNESCO αποτελούν μερικές από τις στιγμές του 2018 που θα παρουσιαστούν με τη μορφή σύντομων βίντεο και παρουσιάσεων σε σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Αμπαζή, Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μια γιορτή για στιγμές πολιτισμού που αντέχουν στο χρόνο, για μικρές κυψέλες δημιουργίας στο νόημα των οποίων καταφεύγουμε, μια γιορτή πολιτισμού για όσα δεν είναι εφήμερα. Στα στιγμιότυπα αυτά συμπυκνώνεται η δικαίωση των πολιτισμικών προσδοκιών μας για να μετουσιωθεί σε γεγονότα στα οποία θα επιστρέφουμε για να κρατηθούμε αισιόδοξοι.

«Είναι οι στιγμές που εικονοποιούν και σταδιακά πραγματώνουν την πορεία μιας πολιτικής του πολιτισμού που έχει ως στρατηγικούς στόχους τη δημιουργική οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής, τα πολιτισμικά δικαιώματα όλων, τη μείωση των πολιτισμικών ανισοτήτων και διακρίσεων», τονίζει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, «με την πολιτισμική δημοκρατία ως θεμελιώδη συνθήκη της πολιτικής δημοκρατίας».

Στη γιορτή συμμετέχουν: Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Ηλείας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Αργυρώ Ανανιάδου.​

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Οι περιλήψεις της εκδήλωσης.


Πηγή: ΥΠΠΟΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια