Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεσαιωνικό κομμάτι δέρματος διακοσμημένο με δράκο βρέθηκε στο York

Μηχανικοί της εταιρείας Northern Powergrid στην Μ. Βρετανία βρήκαν ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο διακοσμημένο κομμάτι δέρματος,  που θ...

Μεσαιωνικό κομμάτι δέρματος διακοσμημένο με δράκο βρέθηκε στο York

Μηχανικοί της εταιρείας Northern Powergrid στην Μ. Βρετανία βρήκαν ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο διακοσμημένο κομμάτι δέρματος, που θεωρείται ότι χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, στην πόλη του York.


Το τεχνούργημα, το οποίο διακοσμείται με δράκο ή άλλο μυθικό σχέδιο τέρατος, ανακαλύφθηκε στο Aldwark στα πλαίσια κατασκευαστικών εργασιών της εταιρείας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης.

Ο Mike Hammond, γενικός διευθυντής της Northern Powergrid για την περιοχή του North Yorkshire, δήλωσε: «Η εύρεση ενός αντικειμένου από το παρελθόν του York, την στιγμή που επενδύουμε στο μέλλον της πόλης, είναι πραγματικά συναρπαστικό. Έχουμε συνεργαστεί στενά με το York Archaeological Trust στο πλαίσιο των εργασιών μας για την αντικατάσταση καλωδίων υψηλής τάσης στις περιοχές Aldwark, Goodramgate και Deangate, το πρώτο πρόγραμμα εργασίας για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας του ηλεκτρικού δικτύου, αλλά δεν περιμέναμε να ανακαλύψουμε κάτι τόσο ενδιαφέρον. Συνεργαζόμαστε με στενά με το York Archaeological Trust για να εξασφαλίσουμε την αποκατάσταση και τη συντήρηση του δερμάτινου θραύσματος, το οποίο μοιάζει να μπορούσε να βγει από το Game of Thrones με το μεσαιωνικό σχέδιο του δράκου».


Μεσαιωνικό κομμάτι δέρματος διακοσμημένο με δράκο βρέθηκε στο York

Ο Toby Kendall, υπεύθυνος έργου από το York Archaeological Trust, πρόσθεσε: «Η καλή επικοινωνία με την ομάδα της North Powergrid και οι εργολάβοι που ολοκλήρωσαν τις ανασκαφές μας επέτρεψαν να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε αρχαιολογικά τα έργα χωρίς να προκαλούμε καθυστερήσεις. Το απίστευτα καλoδιατηρημένο και φανταστικά διακοσμημένο δερμάτινο θραύσμα είχε πιθανώς διαταραχθεί από τις υφάλμυρες, βαθύτερες συνθήκες ταφής του, όταν εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι υπόνομοι πάνω από 100 χρόνια πριν. Η ανάκτηση του συγκεκριμένου αντικειμένου δείχνει την αξία της παρατήρησης των κατασκευαστικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρότι δεν έχουν διαταράξει άμεσα τα χαμηλότερα αρχαιολογικά στρώματα».


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια