Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περίπατος στα στέκια της παλιάς Πλάκας

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 19.30, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute διοργανώνουν έναν νοσ...


Περίπατος στα στέκια της παλιάς Πλάκας

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 19.30, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute διοργανώνουν έναν νοσταλγικό περίπατο στα παλιά στέκια της Πλάκας. 

Καφενεία και ταβέρνες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Δρομάκια και γειτονιές όπου δημιουργήθηκαν μουσικές, γεννήθηκαν βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες, ξεκίνησαν ή έσβησαν μεγάλοι έρωτες. Αξέχαστα γλέντα και καντάδες, εντυπωσιασμένοι ξένοι επισκέπτες, από τον Άντερσεν και τον Βύρωνα μέχρι τους αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, αλλά και ύποπτες δραστηριότητες που απασχόλησαν το αστυνομικό δελτίο. Η παλιά Αθήνα με το φωτεινό, αλλά και το σκοτεινό της πρόσωπο.

Μετά τον περίπατο, οι επισκέπτες, με ένα ποτήρι κρασί, μπορούν να απολαύσουν σκηνές από βίντεο και κινηματογραφικές ταινίες στην αυλή του μουσείου. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο μουσείο. Κάθε συμμετέχων θα πάρει δώρο από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Πλακιώτικες γωνιές». 

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. 

Πληροφορίες/κρατήσεις: 210-32.50.341 και info@ekedisy.gr. Διοργάνωση: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Εθνικό Κέντρο Ερευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού. 

Σημείο συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια