Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σεμινάριο ιερογλυφικών

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα διοργανώνει εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα κλασικής...

Σεμινάριο ιερογλυφικών

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα διοργανώνει εντατικό σεμιναριακό πρόγραμμα κλασικής αιγυπτιακής γλώσσας της Φαραωνικής περιόδου όπως αποτυπώνεται σε κείμενα ιερογλυφικής γραφής.

Διδάσκουσα: Δρ Ζέτα Ξεκαλάκη.

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2019.

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Τα μαθήματα είναι δίωρα και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, ώρα 15.00-17.00, στους χώρους του Μορφωτικού Κέντρου (Πανεπιστημίου 6, Αθήνα).

Για πληροφορίες και εγγραφές: Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών, Πανεπιστημίου 6 (3ος όροφος), Αθήνα. Τηλ.: 210 3632824. E-mail: culceneg@otenet.gr

Ζέτα Ξεκαλάκη

Η Ζέτα Ξεκαλάκη είναι αρχαιολόγος-αιγυπτιολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε με επιτυχία μεταπτυχιακές και, στη συνέχεια, διδακτορικές σπουδές στην Αιγυπτιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει δημοσιεύσει πάνω σε θέματα αρχαίας αιγυπτιακής εικονογραφίας, βασιλικής ιδεολογίας και διπλωματίας. Πέρα από τη συνεργασία της με το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο, έχει εργαστεί ως εισηγήτρια στο διαδικτυακό πρόγραμμα Egyptology Online του Κέντρου Διά Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και ως αρχαιολόγος στο Gurob Harem Palace Project (Fayum, Αίγυπτος), σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων (πρώην ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ). Από το 2009 είναι υπεύθυνη Κοινωνικών Δικτύων του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες». Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές πρωτοβουλίες ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια