Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Νέο σπίτι» απέκτησαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Φαραώ Τουταγχαμόν

Νέα πολύτιμα εκθέματα απέκτησε το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο ετοιμάζεται αυτή την περίοδο να ανοίξει τις πύλες του για το κ...


«Νέο σπίτι» απέκτησαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Φαραώ Τουταγχαμόν

Νέα πολύτιμα εκθέματα απέκτησε το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο ετοιμάζεται αυτή την περίοδο να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε την Δευτέρα την άφιξη 331 αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων 42 τεμαχίων που ανήκουν στον Φαραώ Τουταγχαμόν, στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο χρόνο.

«Το GEM έλαβε 331 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των 42 αντικειμένων του Φαραώ Τουταγχαμόν, τα οποία εκτέθηκαν στο Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρι», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Αρχαιολογικών Υποθέσεων του GEM, Τάγιμπ Αμπάς, «τα αντικείμενα της συλλογής του Φαραώ Τουταγχαμόν περιλαμβάνουν σανδάλια, υφάσματα, παπύρους και ξύλινα δοχεία που χρησιμοποιούνταν για την διατήρηση των δημητριακών και των σπόρων που βρίσκονται ακόμα σε καλή κατάσταση».

Ο Αμπάς πρόσθεσε ότι η συλλογή του Φαραώ περιλαμβάνει επίσης «μια σειρά από επιτραπέζια σκεύη και ένα κουνιστό βέλος που χρησιμοποιείται από τον Τουταγχαμόν για κυνηγετικά ταξίδια».

Ο Γενικός Υπεύθυνος του τμήματος πρωτοβάθμιας αποκατάστασης αρχαιοτήτων στο GEM Essa Zidan, με τη σειρά του, τόνισε ότι όλο το προσωπικό του Αιγυπτιακού Μουσείου - συμπεριλαμβανομένων των αρχαιολόγων, των αναστηλωτών και των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας - «εργάζονται μέρα και νύχτα για να μεταφέρουν τις αρχαιότητες και να τις αποκαταστήσουν».

Το άνοιγμα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020.


Πηγή: Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια