Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η ακτινοβολία του βυζαντινού πολιτισμού

Με στόχο τον διάλογο και την ανάδειξη της ποιότητας και της διατήρησης, διαφύλαξης, καινοτόμου επαναχρησιμοποίησης και ενίσχ...


Η ακτινοβολία του βυζαντινού πολιτισμού

Με στόχο τον διάλογο και την ανάδειξη της ποιότητας και της διατήρησης, διαφύλαξης, καινοτόμου επαναχρησιμοποίησης και ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να αποτελεί κτήμα όλων, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο αναστηλωμένο κτίριο του Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η έκθεση παρουσιάζει βραβευμένα από την Ευρωπαϊκή Ενωση - Europa Nostra, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία στον ευρωπαϊκό χώρο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και μια επιλογή πρόσφατων ελληνικών βραβευμένων έργων (2012-2019).  

Τα μνημεία αυτά παρουσιάζουν συγγένειες με τη βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική, ως τεκμήρια της ακτινοβολίας του βυζαντινού πολιτισμού σε ένα μεγάλο γεωγραφικό χώρο. Το τμήμα αυτό της έκθεσης αποτελεί μεταφορά της δράσης του παραρτήματος της ΕΛΛΕΤ στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, για τη συμμετοχή στον εορτασμό του 2018 ως Ευρωπαϊκού Ετους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Η έκθεση στην Αθήνα εμπλουτίζεται με έξι βραβευμένα από την Europa Nostra μνημεία του ελληνικού χώρου και το πρόσφατα βραβευμένο έργο, το 2019, «Μονοπάτια πολιτισμού», επιτυχημένο παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια