Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επισκέψιμο ξανά το Κάστρο Πάφου

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοίνωσε ότι το Κάστρο Πάφου έχει ανοίξει κανονικά για το κοινό α...

Επισκέψιμο ξανά το Κάστρο Πάφου

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοίνωσε ότι το Κάστρο Πάφου έχει ανοίξει κανονικά για το κοινό από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019. 

Το μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου είχε παραμείνει κλειστό στους επισκέπτες για περίοδο περίπου δυόμιση μηνών, για τις ανάγκες αναβάθμισης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασής του και της προσθήκης εξειδικευμένου φωτισμού με εναλλαγή χρωμάτων τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Η ορθή προβολή του Κάστρου Πάφου, το οποίο αποτελεί ορόσημο της πόλης, χώρο συγκέντρωσης και συνάθροισης του κοινού και το σκηνικό για τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, αποτελεί προτεραιότητα για το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η υλοποίηση του εν λόγω έργου κρίνεται ότι θα συμβάλει στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της πόλης και στην περαιτέρω ανάδειξη του γραφικού λιμανιού της Κάτω Πάφου.

Επισκέψιμο ξανά το Κάστρο Πάφου

Επισκέψιμο ξανά το Κάστρο Πάφου

Το Κάστρο Πάφου αποτελεί το πρώτο Κάστρο που φωτίζεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και την προσθήκη εξειδικευμένου φωτισμού με εναλλαγή χρωμάτων και στα τέσσερα κάστρα της Κύπρου. Θα ακολουθήσουν τα Κάστρα της Λάρνακας, της Λεμεσού και του Κολοσσίου, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός της διετίας 2020-2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια